Meni Zapri

slikanica Časovni stroj

12.00

Dragi mladi bralci in ljubitelji slikanic, pred vami je že naša tretja slikanica iz serije “operacija Zvitorepec”. Tako kot obe predhodni slikanici, je tudi slikanica “Časovni stroj”, nastala na podlagi istoimenske lutkovne predstave, kot rezultat večmesečnega uspešnega dela.

Če se sprašujete, kaj je na naših slikanicah tako posebnega, vam lahko zaupamo, da so pri njihovem nastajanju sodelovale osebe, ki jih naša družba s težavo sprejema, ker so drugačni, ker potrebujejo veliko pomoči, pozornosti in priložnosti za normalno vključevanje v družbo. Mnogi so zato prepričani, da ti ljudje sodijo v skupino privilegiranih, ker jim zaradi njihove drugačnosti, funkcionalne oviranosti in zmanjšanih zmožnosti nudimo več kot ostalim. Uganili ste, govora je o invalidih, upokojencih, brezposelnih in drugih osebah ranljivih skupin.

Slikanice so rezultat njihovega skupinskega dela, ob strokovnem vodenju naših požrtvovalnih mentorjev, strokovnih delavcev s področja kulture: Matevž Gregorič, Mateja Šušteršič, Miha Horvat, Aphra Tesla, Hana Repše, Andrej Firm, Zoran Petrovič, Toni Soprano, Anton Petelinšek in Milan Franc (koordinator “operacije Zvitorepec”). Dana jim je bila možnost aktivnega soustvarjanja, kjer so lahko v delo vložili vse svoje moči, znanja, ljubezni in želje po druženju, s prijetnim vzdušjem ob ustvarjalnem delu. Vsi, brez izjeme, so veliko prispevali tako na področju oblikovanja lutk, scene in scenskih rekvizitov, besedila in teksta predstave in slikanice…

Kategorija:
Teža 0.4 kg
Dimenzije 0.9 × 20.5 × 28.7 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

%d bloggers like this: