Predstavitev projekta Zvitorepec na dnevu odprtih vrat v sklopu kampanje »EU PROJEKT – MOJ PROJEKT«

V sklopu kampanje »EU projekt – moj projekt« je 10. 6. 2017 na prireditvi Dan odprtih vrat potekala predstavitev vseh projektov iz Podravja, ki so bili financirani s strani Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije. Omenjena prireditev je bila del širše mreže predstavitvenih dogodkov, ki so se tega dne odvijali po posameznih slovenskih regijah.

Na Glavnem trgu v Mariboru se je tako s svojimi projekti predstavilo osem nevladnih organizacij z zelo raznovrstnimi vsebinami, od ‘pravne pisarne brez zidov’ za samostojno pripravo pravnih dokumentov, prikaza ponovne uporabe odpadnih materialov, socialnih iger za otroke in družine, strežbe brezalkoholnih napitkov Društva gluhih in naglušnih Maribor, male grafične delavnice za potisk majic z mariborskimi motivi, delavnic za otroke, predstavitve permakulturne pridelave zelenjave, strnjene predstavitve projekta Zvitorepec in njegovih rezultatov, pa vse do razstave užitnih gob.

Prireditev je z zabavnimi vložki povezoval moderator Željko Čakarević, dogajanje pa so popestrili tudi nastopi glasbenih skupin No Name Blues Band in KUD Coda. Čeprav je bilo vreme sprva nekoliko kislo, se je slednjič moralo umakniti pozitivnemu vzdušju udeležencev in obiskovalcev, ki so s svojo dobro voljo pregnali deževne oblake.

K temu so še posebej pripomogli otroci, ki so se jim oči kar zasvetile v občudovanju Mustrovih lutk in izdelkov, ki so nastali v sklopu našega projekta, nato pa so se posvetili še drugemu pestremu dogajanju na trgu.

Eden izmed ključnih poudarkov tovrstnih prireditev pa je zagotovo tudi medsebojno druženje ter vzajemno spoznavanje različnih vidikov ustvarjalnosti, ki bodo zagotovo še dodatno popestrili kulturno življenje našega mesta.