Peti sklop delavnic v Martjancih

Tako, pa je za nami še peti, zadnji sklop delavnic v Martjancih (5. 6. 2017 – 16. 6. 2017), na katerem so udeleženci pod vodstvom mentorjev Hane Repše in Andreja Firma zelo domiselno sklenili Zvitorepčeve delavnice ter jih povezali z izvirnim animiranim filmom, ki je hkrati napovednik dokaj obširne dvodnevne predstavitve rezultatov festivala.

Po uvodni predstavitvi konceptov ustvarjanja na področju animiranega filma so idejo za napovednik bližajoče se predstavitve podali kar udeleženci sami. Vsi skupaj si namreč želimo na martjanški dogodek privabiti čim večje število obiskovalcev, vabilo v obliki animiranega napovednika pa je še toliko bolj odmevno.

Tudi za ta napovednik je bila potrebna smotrna in natančna izdelava scene in likov, fotografiranje lokacij ter snemanje in animiranje vseh sestavnih elementov. Udeleženci in ustvarjalci so v Martjancih hkrati poskrbeli za izredno sugestivno glasbeno ozadje, saj očarljive pasaže s citrami gledalca in poslušalca magično prestavijo v širno, blago valovito prekmursko pokrajino.

Udeleženci so pod vodstvom mentorjev izdelali tudi broške za prepoznavnost delovne ekipe, oblikovali plakate za festival oz. predstavitev, pripravili napise za razstavo projektnih rezultatov in vsebin, pričeli pa so tudi s samo postavitvijo razstave Zvitorepčevih izdelkov.

Na ta način smo s petim martjanškim sklopom delavnic smiselno povezali vse sklope delavnic in njihovih stvaritev, od likovnih izdelkov, pa do lutk, lutkovnih predstav, scenskih in odrskih elementov ter animiranega filma. Napovednik za prvi Zvitorepčev festival si je mogoče ogledati na Zvitorepčevi spletni strani: https://zavod-razvoj.si/zvitorepec/animirani-filmi/ in na portaluYoutube: https://www.youtube.com/watch?v=GedFnfhPxP8

Trenutno se predvaja v sklopu programa lokalne televizije TV AS.