Zvitorepec na mariborskem Art kampu

Naš Zvitorepec se je v nedeljo, 9. 7. 2017, predstavil tudi v sklopu prireditev mariborskega Poletnega art kampa oziroma Poletja v mestu. Vzdušje v mestnem parku je dalo predstavi še poseben čar, mladi gledalci pa so se z lahkoto vživeli v pustolovščine, ki so jih v lutkovni predstavi »Časovni stroj« uganjali naši junaki-igralci.

Lutkovna predstava je nastala v okviru projekta, katerega nosilec je zavod Razvoj Maribor – neprofitni zavod za razvoj podjetniških idej invalidov. Na zanimivih delavnicah so se udeleženci usposabljali in seznanjali z različnimi vidiki lutkovne in animirane filmske dejavnosti (likovna priprava, izdelava lutk in scenskih rekvizitov, scenografija, različne tehnike lutkovne in filmske animacije itd.).

Avtorska lutkovna predstava pa je le eden od rezultatov projektnega dela, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.

Predstavi je sledila tudi prijetna pogostitev s strani naših gostiteljev, saj sta napor in vročina poterjala svoj davek. Sočasno so na Art kampu potekale tudi delavnice izdelovanja lutk in taumatropov, ki so jih izvajali naši udeleženci iz Martjancev. Se vidimo prihodnje leto!