Zadnji newsletter projekta Zvitorepec

Lep poznopoletni pozdrav vsem!

Tako kot se poletje počasi, a vztrajno preveša v jesen, je tudi projekt Zvitorepec na zadnji avgustovski dan leta 2017 zasijal v polnem sijaju. Pot ga je na zadnji projektni dan popeljala prav v prestolnico, kjer se je v vsej svoji bleščavi prestavil na Trnfestu z eno izmed svojih lutkovnih predstav »Modri kralj Inus« v izvedbi naših udeležencev iz mariborskega društva Sonček.

In kot se je projekt Zvitorepec začel, tako se tudi počasi zaključuje: z obilo dobre volje in optimizma zre v nove čase, v katerih ga zagotovo čakajo novi izzivi v obliki priprave novih predstav za paragledališče, pisanja in tiskanja novih slikanic ter izdelave novih atraktivnih izdelkov – od lutk, sestavljank, spominkov, bombonier – gotovo pa se bo ob tako rekoč neizmerni kreativnosti vseh sodelujočih našlo še kaj novega.

Pri projektu Zvitorepec smo v dobrem letu dni prehodili dolgo pot od učenja marsičesa novega pa do doseganja imenitnih rezultatov, ko se lahko pohvalimo, da smo prvotno zastavljene cilje projekta z nastankom treh izvirnih lutkovnih predstav, treh izvirnih besedil za slikanico ter štirih krajših animiranih filmov dodobra presegli, da o množici drugih izdelkov in stvaritev niti ne govorimo.

Na spletno stran projekta smo pred kratkim dodali tudi tri posnetke predstav, v katerih naši udeleženci blestijo v najrazličnejših vlogah in pripetljajih (včasih tudi nehotenih, ki pa so zato toliko bolj posrečeni!):

Ob tem seveda ne smemo pozabiti na izjemen trud in interes naših mentorjev, sodelavcev ter vseh drugih soustvarjalcev projekta, ki so s svojimi dejanji pripomogli, da je naš Zvitorepec dosegel znatno mero prepoznavnosti tako v Mariboru kot v širšem slovenskem prostoru.

Prav zato z vso dobrohotnostjo in pozivno naravnanostjo upamo, da bo naša ustvarjalnost svoj vrhunec dosegla tudi v odprtju zaposlitvenega centra za ranljive skupine.

Pa vse dobro še naprej in se kmalu spet beremo!