Projekt Zvitorepec na razstavi Ministrstva za kulturo

Projekt Zvitorepec se s svojimi rezultati od 6. septembra 2017 predstavlja tudi na razstavi »Tradicija v modernem – skupaj za bolj kakovostno kulturno produkcijo manjšinskih etničnih skupnosti in invalidov«, ki jo gosti Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Razstava pomeni neke vrste sklepno predstavitev projektov za večjo socialno vključenost, ki sta jih sofinancirala Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije ter Evropski socialni sklad. Prireditev združuje skupno kar dvanajst projektov različnih nevladnih organizacij, ki medsebojno povezujejo različne manjšinske narodne skupnosti in invalide.

Projektne aktivnosti so trajale več kot leto dni, vključevale pa so pripravo video vsebin, tekstilno oblikovanje, izdelovanje lutk, folklorno ustvarjanje ter številne druge dejavnosti in usvajanje veščin. Razstavo odlikuje kvalitetna in raznolika kulturna produkcija, vanjo pa so smiselno vključeni tudi portreti in izjave udeležencev, ki jih je bilo skupaj več kot tisoč.

Razstava bo na ogled vsak delovni dan med 8. In 18. uro do vključno 29. septembra 2017. Več o dogodku samem si lahko preberete na naslednjih spletnih povezavah tukaj in tukaj.

Na omenjeni spletni strani pa lahko pod rubriko Priponke najdete tudi razstavni katalog.