Vabilo k sodelovanju

Spoštovani,

smo neprofitni zavod »RAZVOJ PODJETNIŠKIH IDEJ INVALIDOV-zavod za razvoj ustreznih delovnih programov, programov usposabljanja in zaposlovanja invalidnih in drugih brezposelnih oseb, Maribor«, ki je v letošnjem letu uspešno kandidiral s prijavo projektne vloge »ZVITOREPEC« na »Javnem razpisu za izbor operacij za večjo socialno vključenost pripadnikov ranljivih družbenih skupin na področju kulture v okviru Evropskega socialnega sklada v letih 2016 –2017«.

Namen projekta »ZVITOREPEC«, je vzpostavitev medgeneracijskega multikulturno-produkcijskega središča, ki invalidom in drugim omogoča:

  • vključevanje v socialno-kulturno okolje kot obiskovalec kulturnih prireditev (predstav, razstav, literarnih ur…) in/ali ustvarjalnih delavnic (lutkovne, likovne, fotografske, plesne…);
  • aktivno sodelovanje, kot pomoč pri organizaciji in izvedbi različnih kulturnih prireditev in/ali izvedbi ustvarjalnih delavnic;
  • delo in zaposlitev v produkcijskih delavnicah, ki bodo po zaključku operacije organizirane kot zaposlitveni center, ki po Zakonu o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov, opredeljuje minimalno zaposlitev petih invalidov.

Projektne aktivnosti bodo vključevale dejavnosti različnih vsebin po stripovskih predlogah Mikija Mustra, zlasti po zgodbah njegovih likov Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika.

Delavnice so namenjene usposabljanju invalidov, pri čemer se posamezna oseba, invalid, lahko udeleži ene, dveh, treh ali vseh načrtovanih delavnic, v poljubnih kombinacijah. Več o projektu si lahko ogledate na njegovi spletni strani: https://zavod-razvoj.si/zvitorepec/kontakt/;

Organizacija in vsebina delavnic:

  • vsebina pete, 80 urne delavnice (s predvideno izvedbo junija meseca 2017), bo zajemala osnove snemanja in fotografiranja, izdelavo in animacijo lutk ter tehničnih priprav (scene, lutk, zvoka, osvetlitve, fotografiranja, snemanja in skupne režije animiranega lutkovnega filma).

Na splošno so vsebine projekta namenjene izdelavi lutk, igrač, spominkov in slikanice ter izvedbi (najmanj) ene lutkovne predstave in snemanju (najmanj) enega lutkovnega animiranega filma po stripovskih predlogah Mikija Mustra.

Peta, 80 urna delavnica, bo potekala od 15. 5. do 26. 5. 2017, s pričetkom vsak delavnik od 8:30 do 13:30 v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor, Razlagova ulica 16, 2000 Maribor.

Udeležba delavnic je brezplačna.

Prijave za udeležbo na delavnice je možno oddati na e-naslov: milan.projekti@gmail.com

Vse dodatne informacije je možno dobiti po telefonu: 041 478 349, med 09.00 in 17.00 uro, od 31.01.2017 naprej.

V pričakovanju vašega sodelovanja vas lepo pozdravljam.

Maribor, 7. 5. 2017